Varga Csaba Béla

Portrékép: 

Varga Csaba Béla – író, fordító. 1991-ben végzett az ELTÉ-n történelem és német szakon. Ösztöndíjasként a hamburgi valamint a heidelbergi egyetemen tanult. A diploma megszerzése után a göttingeni egyetemen, majd Braunschweigban folytatta tanulmányait.

Elsősorban hadtörténeti és keleti témákkal foglalkozik. Tudományos-fantasztikus novelláival eddig a Galaktikában, a Rúnában és az Alanori Krónikában találkozhatott a műfaj iránt érdeklődő olvasó. Fordításai 1988 óta jelennek meg, több kiadónál. Jelenleg három könyve kapható.

Keleti „zarándokútja” 1987-ben vette kezdetét. Bejárta az akkori (ma már egykori) szovjet Közép-Ázsiát. Öt éves indiai szolgálata nagyban elősegítette, hogy eljusson a térség számos országába. Az ekkor gyűjtött tapasztalatok adták az ötletet, hogy a világhírű gurkákról és Afganisztán népeinek küzdelmeiről könyvet írjon.

Bár imádja a napkeleti nagyvárosok színpompás, magával ragadó forgatagát, legjobban mégis a fő turisztikai útvonalaktól távol, vízparti bambuszkunyhókban, vagy félhomályos sikátorokban érzi jól magát.

A Kelet Kiadó gondozásában megjelent kötetei a Nepál harcosai - a gurkák és az Afganisztán a legyőzhetetlen.

 

 

Kislexikon>>