László Emília

Portrékép: 

László Emília hosszú éveket töltött Afganisztán fővárosában, a múlt század hatvanas éveiben. Az akkori békeidők teremtettek lehetőséget számára az afgán társasági élet és a konyhaművészet alapos tanulmányozására. A receptjeiből készült kiváló ételek fenséges ízekkel gazdagítják étrendünket, ráadásul nem is idegen, szokatlan ízekkel. Az afgán konyha remekei sok mindenben igencsak hasonlóak a kedvelt magyar ételek ízeihez. Mégis gyönyörködtető változatosságot visznek étkezési szokásainkba.

„Aki leül egy afgán ház asztalához, megérkezett a Paradicsomba.” Állítják mind a mai napig az utazók, akiket barátsággal fogadnak ebben a hatalmas ázsiai országban. „Jó föld, sűrűn lakott, gazdag gyümölcs-, gabona- és szőlőtermés.” Állapítja meg már Marco Polo az afgán vidékről, amelyen több mint hétszáz évvel ezelőtt átutazott, útban Kína, a Mennyei Birodalom felé.

Az afgán ételeket különösen a magyar konyha ínyencei fogják kedvelni. Nekünk már szemre is ismerős, csábító, tápláló, energiadús fogásokat szolgálhatnak föl az afgán konyha szakácsai.

Csak el kell készíteni e kötet könnyen megvalósítható receptjeit.

 

A szerző kiadónknál megjelent kötete: Afgán ételek.

 

 

Kislexikon>>