Küldetésünk

Kelet Kiadó

Ázsia szellemi kincsei máig felfedezésre várnak. Ám Kelet kultúráiról még mindig nagyon kevés a nagyközönségnek szánt megbízható olvasmány. Éppen ezt a hiányt igyekeznek pótolni a Kelet Kiadó kötetei a régi és a mai Ázsia szellemi értékeinek bemutatásával több műfajban.

A szépirodalom kiemelkedő alkotásai közül kiadónknál jelentek meg magyar nyelven először a Nobel-díjas Rudyard Kipling kitűnő regényei és elbeszélései Indiáról. Ugyancsak magyar nyelven első ízben kiadónk kínálja elmélyült, ugyanakkor derűs olvasásra Ázsia népeinek (tibeti, perzsa, török, kínai, japán, indiai, zsidó, koreai) különleges közmondásait egy-egy kötetben, amelyek mindegyike értékes bölcseleti felismerésekkel és világlátással szolgál a nyugati érdeklődő számára.

Keleti Könyvtár elnevezésű sorozatunk többek között bemutatja a sokat emlegetett, ám alig ismert indiai szikhek és nepáli gurkák közösségét, útleírásaink és albumaink pedig a tibetieket ​(Utazás a rejtelmes Tibetben, Tibetben a lélek) és az Ázsia szívében élőket (Közép-Ázsia). A földrész belső tájain ma világtörténelmi jelentőségű események zajlanak, igen fontos jól értenünk az előzményeket (Afganisztán a legyőzhetetlen).

Mindezeken túl, köteteink az olvasó elé tárják a Himalája-vidék kultúráit (A Himalája arca), a párszi India hétköznapjait és ünnepeit (Add kölcsön lámpásod fényét, Ilyen hosszú út), de például Bali szigetének gyönyörűséges világát is (​Bali).

Valamint kiadónknál jelentek meg az utóbbi évek legsikeresebb keleti tárgyú kiadványai, a 9. századi kínai mester, Lin-csi apát beszélgetéseit és tanításait egybegyűjtő kötetek, a Su-la-ce ​Reggeli beszélgetések Lin-csi apát kolostorában, Az ifjú Lin-csi vándorlásai, és a Su-la-ce ​Feljegyzések Lin-csiről.

 

Könyveinkkel kapcsolatos visszajelzéseket itt olvashatják.>