Ács László

Portrékép: 
Ács László

Ács László 1970-ben született Nagykanizsán. Gyermekéveiben eltökélt szándéka volt, hogy gyöngyhalász lesz, a gimnázium után mégis Budapesten kötött ki a közgazdasági egyetemen.

Itt nyílt ki előtte a világ, és ekkor vált szenvedélyévé a világjárás. 1991-ben az akkori Szovjetunión keresztül jut el Kínába, a következő évben pedig Jugoszlávián, Bulgárián, Törökországon, Iránon, Pakisztánon és Indián át éri el Thaiföldet, onnan pedig Malajzián és Szingapúron keresztül egészen Indonéziáig folytatja útját.

A színes világokkal való találkozás hatására az ELTE kulturális antropológia szakirányára is „átruccan”, majd a közgazdasági egyetem elvégzése után az indonéz kormány ösztöndíjával Jávára költözik. Ott is diákként egy éven át tanulmányozza a helyi szubkultúrákat és az indonéz nyelvet.

Ács László, akit 1997-ben fogadott tagjai közé a Magyar Néprajzi Társaság, folyamatosan publikál neves heti- és havilapokban, s számos fotókiállítása is bejárta az országot, melyek közül a Csák Miklóssal közösen rendezett Vigadó Galéria-beli rendezvénynek volt a legnagyobb visszhangja.

Gyöngyhalász azóta sem lett belőle.

A szerző kiadónknál megjelent albuma: Bali – A földi Édenkert (2011).

 

 

Kislexikon>>